Gymnasium

Ben je geïnteresseerd in Grieken en Romeinen, mooie verhalen of puzzelen op een vertaling én houd je wel van een uitdaging, dan is het gymnasium iets voor jou.

Grieks en Latijn is ontzettend leuk. Het gymnasium geeft een hele goede voorbereiding op de universiteit, omdat je bij de verschillende vakken leert analyseren, filosoferen en kijken naar de wereld om je heen. Daarnaast geven de talen Grieks en Latijn je een enorme voorsprong als je moderne talen wilt leren.

De lessen

Wil je gymnasium doen, dan kies je in de brugklas voor het vak Latijn (keuzevak). Bij dit vak leer je de taal van de Romeinen vertalen en hoor je verhalen over hun leven en hun goden. Deze mooie verhalen noemen we ook wel mythologie. Dit stukje van het gymnasium noemen we KCV ofwel Klassieke Culturele Vorming. Vanaf de tweede klas krijg je naast Latijn ook Grieks. Beide vakken heb je in ieder geval tot in de derde klas.

Vanaf leerjaar 4 ga je verder met Latijn. In klas 5 en 6 staat literatuur centraal en lees je verschillende originele teksten uit de oudheid.

Buiten de lessen

Het gymnasium gaat verder dan het klaslokaal, want wij nemen je mee naar het museum of het theater. Ieder jaar gaan wij met alle leerlingen van het gymnasium op gymnasiumdag. Dan bezoeken we een nieuwe tentoonstelling over een onderwerp uit de oudheid ergens in Nederland, Duitsland of België. Als klap op de vuurpijl gaan wij in de bovenbouw op reis, naar Rome of Griekenland. Deze reis wordt door de leerlingen vaak als het hoogtepunt van hun schoolcarrière beschouwd. Laat je 6 jaar lang onderdompelen in de cultuur van de Grieken en Romeinen en ga met ons op reis!