Internationalisering

Bereid je op het Anna voor op een internationale wereld!

"Open jouw wereld"

Onze wereld is internationaal. Daar moet je je op voorbereiden. Via internet, e-mail en apps heb je net zo makkelijk contact met je klasgenoten als met iemand aan de andere kant van de wereld. Dat heeft wel gevolgen. Om de interactie met de grote wereld aan te kunnen, is het belangrijk al vroeg ruimer en internationaler te leren denken.

Door kennis te maken met andere culturen binnen en buiten Europa leer je verder te kijken dan je neus lang is. Wij vinden dat belangrijk. Niet alles wat Nederlanders normaal vinden, is voor anderen even vanzelfsprekend. Bij ons leer je daarmee omgaan. We willen de leerlingen die voor onze school hebben gekozen graag over de grenzen laten kijken.

Met een aantal andere Nederlandse en buitenlandse partnerscholen uit onder andere het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Denemarken, Italië en zelfs China, vergroten we de aandacht voor de wereld in onze lessen en organiseren we uitwisselingen/studiereizen, gezamenlijke projecten en e-mailcontacten. Alle leerlingen, dus ook degenen die niet voor tweetalig onderwijs hebben gekozen, krijgen hier mee te maken.

Kijk voor meer informatie in onze schoolgids.