Maatwerk

Je bent uniek en daarom bieden we op het Anna onderwijs op maat! Niet iedereen leert op dezelfde manier en in hetzelfde tempo. Het Anna houdt rekening met verschillen tussen leerlingen.

Modern onderwijs met op maat gesneden leertrajecten vraagt om een gevarieerde lesindeling. Daarom heeft het Anna verschillende soorten lessen, die deels door de leerlingen zelf gekozen kunnen worden en waarin verschillende leerstijlen aan bod komen.

A-lessen

Een Anna-les (A-les) is een basisles van 70 minuten. In deze les ga je na of je alles van wat je moest voorbereiden hebt begrepen, krijg je (extra) uitleg en ga je aan het werk met begeleid oefenen, toepassingsopdrachten, groepswerk, rollenspelen, simulaties etc.

R-lessen

Verder zijn er remediale lessen (R-lessen) van 40 minuten. In deze keuzewerktijd kun jij je voor een vak bijspijkeren onder begeleiding van een docent. Zo voorkom je achterstanden. Samen met de mentor bekijk je enkele keren per jaar welke R-lessen je gaat volgen. Iedere dag is er op het vierde uur een R-les ingeroosterd. Op dinsdag wordt de R-les gebruikt voor mentorzaken. Ook zijn er speciale R-lessen, waar leerlingen zich voor kunnen inschrijven, zoals typelessen, Microsoft Office, Microscopie etc.

Een goede persoonlijke begeleiding is erg belangrijk. Vandaar dat iedere week een R-les wordt gebruikt voor overleg met je mentor. In dit uur bespreek je je voortgang en leer je studievaardigheden. In overleg met je mentor kies je zelf voor een deel je eigen rooster. Ook kun je bij je mentor met uiteenlopende vragen terecht. Daarnaast word je natuurlijk ook begeleid door de vakdocenten en kun je voor bepaalde schoolzaken terecht bij je teamleider en decaan. Je mag veel zelf bepalen, maar je staat er niet alleen voor!

V-lessen

Naast de A-lessen zijn er verwerkings- of verdiepingslessen (V-lessen). Deze V-lessen worden gegeven binnen de bovenbouw van havo en vwo. Deze lesuren duren ook 70 minuten. Je volgt de V-lessen voor verdere verdieping en verwerking, samenwerken en onderzoek. Aan het begin van iedere periode kies je zelf in overleg met de mentor de vakken waarvoor je een V-les wilt volgen. Op deze manier kun je je eigen leertraject uitstippelen.