Wereldburger

Bereid je op het Anna voor op een internationale wereld!

"Open jouw wereld"

In onze wereld is er een groeiende vraag naar internationale competenties. Zij vraagt om kennis en vaardigheden die je helpen leren, leven en werken binnen een interculturele samenleving en internationaal georiënteerde arbeidsmarkt. Wij leiden leerlingen op tot wereldburgers, zodat ze goed zijn voorbereid op deze internationale toekomst vol dynamiek en kansen.

Op het Anna halen wij de wereld van buiten naar binnen en laten we je over de grenzen kijken. Wij laten je onder andere kennismaken met andere culturen binnen en buiten Europa. Hierdoor leer je uiteindelijk ook jezelf beter kennen. Met een aantal andere Nederlandse en buitenlandse partnerscholen uit onder andere Duitsland, Spanje, Denemarken en Italië, vergroten we met de aandacht voor de wereld in onze lessen en organiseren we uitwisselingen/studiereizen, gezamenlijke projecten en e-mailcontacten.

Gedurende jouw tijd op het Anna organiseren we een aantal internationale excursies en/of reizen. Er is een duidelijke opbouw bij deze reizen en activiteiten binnen dit internationale programma. Naarmate de leerling ouder wordt, leggen we steeds wat meer verantwoordelijkheid bij de leerling zelf. Er wordt dus simpelweg steeds wat meer van de leerling gevraagd op het gebied van organisatie, participatie of omgaan met andere gebruiken/culturen.

Kijk voor meer informatie in onze schoolgids.