Aanschaf laptop

Op het Anna werken alle leerlingen met een laptop. Daarmee kan overal op school gewerkt worden via een draadloos netwerk.

In het eerste leerjaar gebruiken bijna alle leerlingen dezelfde laptop, deze kan door de ouders worden besteld bij de Rent Company. Zij bieden speciale educatie laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking.

Wat zijn de voordelen van een laptop van het Easy4u abonnement?

 • De laptops zijn extra stevig, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en in samenspraak met de school vastgesteld. Zo heeft uw zoon of dochter altijd de juiste laptop.
 • Op school is bij reparatie een leenlaptop beschikbaar.
 • U hoeft zelf geen software pakketten aan te schaffen, dit is vooraf met de school afgestemd en een basisinstallatie is al op de laptop geïnstalleerd bij uitlevering.
 • In het Easy4u zekerheidspakket zit een schade-en diefstaldekking* (*mits sporen van (in)braak), met een beperkt eigen risico van €50,00 per gebeurtenis. (max. 3x gedurende de looptijd)
 • Standaard wordt bij het Easy4u abonnement een vochtwerende beschermhoes en oplader meegeleverd.

Alles over het bestellen

Het aanbod dat wij voor onze leerlingen hebben, staat in de Anna van Rijn-webshop van de Rent Company. Nieuwe leerlingen/ouders ontvangen vóór aanvang van het schooljaar een link naar deze webshop. Ouders en leerlingen zijn natuurlijk vrij om te kiezen waar zij hun laptops aanschaffen of huren. De laptop valt onder de verantwoordelijkheid van de ouders en van de leerlingen zelf. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om ergens anders een laptop aan te schaffen of om een laptop te gebruiken die u al in uw bezit hebt. De digitale systemen/ apps waarmee het Anna van Rijn College werkt, zijn ingericht voor een Windows laptop. De systemen/apps werken niet of minder met een Chromebook of Apple device. Voor verder informatie over specificaties kunt u contact opnemen met het Anna van Rijn College via info@annavanrijn.nl.

Wij vinden het belangrijk dat elke leerling altijd toegang heeft tot digitaal onderwijs. Daarom doen wij vanuit de school een eenmalige bijdrage in het Easy4U zekerheidspakket van € 65,00 per leerling. Dit bedrag is al in mindering gebracht op de huur en koopbedragen in de webshop.

Wanneer ouder(s)/verzorger(s) om financiële redenen geen laptop aanschaffen, kunnen zij via Stichting Leergeld een coupon aanvragen waarmee de laptop bij The Rent Company gratis kan worden besteld.  Ga voor meer informatie over Stichting Leergeld naar het kopje 'schoolkosten' op deze website.

  Heeft u nog vragen?

  Heeft u nog vragen over de Rent Company laptop(s) of het Easy4u zekerheidspakket? Neem dan contact op met The Rent Company via 085 003 61 50 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kunt u een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.

  Voor leerlingen:

  Op de volgende momenten is Rent Company op het Anna aanwezig om leerlingen te ondersteunen op het gebied van ICT. Buiten deze tijden is de fysieke ICT-helpdesk gesloten:

  Maandag: 08.00-11.00 uur
  Dinsdag: 08.00-11.00 uur
  Donderdag: 08.00-11.00 uur