Taal, tech, kunst en sport

Ontdekken wat je leuk vindt en wat je goed kan, dat vinden we op het Anna belangrijk! Kies uit onze 4 keuzeprogramma’s: taal, tech, kunst en sport en ontwikkel jouw internationale, technische, creatieve of sportieve talenten.

In de eerste klas maak je kennis met alle 4 de keuzerichtingen. Vanaf de tweede klas kan jij kiezen voor 2 van de 4 keuzeprogramma’s waar je meer over gaat leren. Je kiest gewoon wat je leuk vindt, het maakt niet uit of je het al kan. Bijvoorbeeld sport en tech of kunst en taal. Vanuit alle keuzeprogramma's kan je in de bovenbouw kiezen voor bijpassende examenvakken zoals drama, sport en informatica. In het laatste jaar doe je er dan examen in. Zo leer je op een leuke manier nieuwe dingen waar je later misschien nog wel veel meer mee gaat doen! Je coach helpt je met kiezen als je het niet zeker weet.

Taal

Kies een taal en leer alles over het land en de cultuur. Jij ontdekt op een creatieve manier, door bijvoorbeeld het schrijven van recepten of het maken van een magazine, de taal en hoe mensen in het land leven. Ook een kennismaking met de Spaanse taal behoort tot de mogelijkheden!

Tech

Vind jij technologie leuk, dan is tech echt iets voor jou. Je leert foto’s en video’s bewerken, coderen, programmeren, ontwerpen met een 3D-printer en je gaat aan de slag met projecten over zon- en windenergie en nog veel meer! Zo kan je bijvoorbeeld ook je Microsoft certificaat Word/PowerPoint/Excel halen.

Kunst

Houd jij van beeldende kunst, podiumkunst (zoals dansen en acteren) en ben jij toe aan een creatieve uitdaging? Ontdek wat voor moois er ontstaat als je met al deze verschillende kunstvormen samenwerkt. Aan het eind van dit keuzeprogramma kan jij eindexamen in tekenen of drama doen.

Sport

Ben jij gek op sporten en alles wat hiermee te maken heeft, dan is deze richting echt iets voor jou. Naast lekker veel verschillende sporten doen, leer je veel over gezondheid, voeding, onderzoek (bijvoorbeeld van je hartslag tijdens het sporten) en het menselijk lichaam. Ook maak je kennis met het organiseren van lessen, sportevenementen en begeleiden van sportteams. Een supermooie kans om te kijken of jij sport als examenvak wilt kiezen.