Tweejarige brugklas

Je start bij ons in de tweejarige brugperiode. Je leert in deze periode veel over verschillende vakken. Daarnaast leer je hoe je goed kunt plannen en doelen stellen. Jouw coach helpt je daarbij. In deze twee jaar komen we er samen achter welk niveau het beste bij jou past.

Bij ons op school leer je nieuwe dingen en vind je een plek waar je je snel thuis voelt. Je kunt worden wie je bent en je talenten ontdekken in ons eigentijdse onderwijs.

Van de basisschool naar een nieuwe school gaan is best spannend. Door een tweejarige brugklas, heb je tijd genoeg om rustig in je eigen tempo te groeien. Leerlingen krijgen meer tijd om te wennen aan het voortgezet onderwijs, zich thuis te voelen op onze school en zich te ontwikkelen, zonder dat we hierbij de kwaliteit van ons onderwijs uit het oog verliezen. Hierdoor ligt er in het eerste leerjaar minder druk op onze leerlingen en hebben ze ruim de tijd om zich, voordat het definitieve niveau vaststaat, thuis te voelen op onze school en zich ook echt te ontwikkelen.

In welke brugklas jij wordt geplaatst, hangt af van het advies van de basisschool: een enkeladvies mavo, havo of vwo, of een dubbeladvies mavo/havo, of havo/vwo. We delen de klassen zo in dat je met zo veel mogelijk leerlingen van hetzelfde niveau in de klas komt. Kun je meer aan? Dan stroom je makkelijk en snel door naar een hoger niveau, binnen je eigen klas. Is het toch iets te moeilijk? Dan kun je uiteraard ook je opleiding voortzetten op een ander niveau.

Ben jij een snelle leerling in de brugklas? Dan kun je ook voor één of meerdere vakken sneller door de leerstof gaan. Als je in een hoger leerjaar zit, is versneld examen dan ook een optie.