Coming-Outdag

Dinsdag 11 oktober was het Coming-Outdag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen - oftewel de coming-out; het moment waarop mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. De bedoeling hiermee is om de sociale acceptatie van LHBTQ+ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders) te bevorderen.

Elk jaar wordt Coming-Outdag zichtbaar gemaakt doordat scholen, provincies en gemeentes de regenboogvlag uithangen. Ook op het Anna werd de vlag uitgehangen door een groep leerlingen, docenten en ondersteunend personeel.

Coming-Outdag wordt op onze school georganiseerd door de Gender-Sexuality Alliance [GSA]. En de GSA is op zoek naar leden! Wij zoeken leerlingen die zich sterk willen maken voor een veilige schoolomgeving. Uiteraard voor alle leerlingen, maar in het bijzonder voor LHBTQ+ers omdat zij nog vaak aanlopen tegen uitsluiting en discriminatie. Daarnaast organiseert de GSA momenten waarop we gender en sekse-diversiteit vieren, bijvoorbeeld Coming-Outdag, Paarse Vrijdag en deelname aan de Canal Pride. Wil jij meedoen? Neem dan contact op met Miranda Kuypers of Robin de Jager.

Ook interessant