Opleidingen

Leren is het fijnst als je het kunt doen op je eigen niveau. Het mag best een beetje moeilijk zijn, maar niet té. Op het Anna kun je daarom kiezen uit verschillende niveaus: gymnasium, atheneum, havo en mavo.

Wij zorgen op alle niveaus voor voldoende uitdaging. Binnen atheneum, havo en mavo heb je de keuze uit tweetalig onderwijs of Nederlandstalig onderwijs. Gymnasium is er alleen in het Engels. Uitdaging is leuk. Het brengt je verder. In de brugklas leren we je kennen. Je leert ook jezelf kennen. Samen ontdekken we wat het beste niveau voor je is. Je hebt een eigen mentor die je coacht en met wie je veel contact hebt. Samen komen we het verst!

Op het Anna kennen we een eenjarige brugperiode met verschillende (één- of tweetalige) brugklassen. In deze brugklassen wordt de uiteindelijke keuze voor mavo, havo of atheneum nog even uitgesteld, terwijl je toch les op niveau krijgt. Wil je meer weten over de oudheid en de klassieke talen leren? Dan kun je kiezen voor het tweetalige gymnasium.

Onze brugklassen:

  • Mavo/havo-brugklas ​
  • Tweetalig mavo/havo-brugklas​
  • Havo/atheneum-brugklas ​
  • Tweetalige havo/atheneum-brugklas​
  • Atheneum-brugklas
  • Tweetalige gymnasium/atheneum-brugklas (in leerjaar 1 volgt iedere leerling Latijn die kiest voor tweetalig atheneum)​.

We kunnen gecombineerde klassen samenstellen met verschillende niveaus in een brugklas (bijvoorbeeld vwo-advies leerlingen gecombineerd met havo/vwo-advies leerlingen). Uiteraard krijgen onze leerlingen wel op het ingestroomde advies de lesstof aangeboden. Deze keuze maken we op basis van het aantal aanmeldingen voor een bepaalde brugklas.

Meer informatie staat in de schoolgids.