Day for Change

Leerlingen van havo/ vwo leerjaar 3 hebben op 2 december workshops bijgewoond met thema's duurzaamheid en burgerschap.

Wat is het belang van denken aan de toekomst? Hoe kunnen we in de economie hiermee omgaan? Kunnen we ondernemen zodat anderen kunnen ondernemen?

Interessante vraagstukken waar de komende weken antwoord op gevonden gaat worden door middel van het zelfstandig opzetten van mini-ondernemingen gefinancierd met ontvangen kredieten vanuit de Rabobank.

Van plan naar kredietaanvraag, naar uitvoering en naar verkoop en resultaten. Behaalde winsten komen ten goede aan studie en investeringsprojecten in Afrika.

De leerlingen zijn momenteel druk bezig met de ontwikkeling van de plannen. Inventieve ideeën worden bedacht. "out of the box" denken gebeurt op grote schaal.

Woensdag 14 december en donderdag 15 december zullen onze leerlingen middels te houden pitches hun plannen presenteren en een formele kredietaanvraag doen.

Zal het de diverse groepen lukken om hun plannen gefinancierd te krijgen?

Op 23 december tijdens de jaarlijkse Red nose day zullen de bedrijven formeel voor het eerst operationeel zijn.

De komende weken zult u nog veel van onze leerlingen horen/zien. Steun de leerlingen op alle gebieden in ieder geval op de gezamenlijke weg naar een duurzame samenleving.

Ook interessant

"En wij dan, Medea" is de nieuwste muziektheater-voorstelling van Studio 1punt46, de toneelclub van het Anna. Op woensdag 19 april spelen wij deze moderne bewerking van de klassieker van de Griekse grootheid Euripides tijdens het 3e uur voor al onze gymnasiasten en om 20.00 uur voor alle andere geïnteresseerden in...

Lees verder

Zaterdag 18 februari is ons open huis! Aanstaande zaterdag is het zover! Kom tussen 10.00 uur en 13.00 uur naar ons open huis om te ontdekken of het Anna van Rijn College dé middelbare school is voor jou! Onze leerlingen en medewerkers staan voor je klaar om je onze school...

Lees verder