Day for Change

In december zijn leerlingen van 3 havo en 3 vwo middels het project Day for Change bezig geweest met de opzet van een minionderneming in groepjes.

Vanuit de Rabobank zijn de leerlingen voorzien van Micro kredieten en zijn zij gaan ondernemen. Duurzaamheid van de producten/ diensten was één van de hoofdvoorwaarden. De opbrengsten zijn gebruikt voor scholings- en ondernemersprojecten in Rundu en Malawi.

Tijdens de RedNoseDay hebben familieleden, vrienden en bekenden veel van de mini-ondernemers gekocht! Het eindresultaat was een omzet van €2115,60 en een winst van €1695,60. In een aantal dagen dus fantastisch resultaat.

Leerlingen van het Leidsche Rijn College (ook een NUOVO-school) hebben hetzelfde project uitgevoerd op een andere datum.

Als eerste editie is dit jaar bedacht om een NUOVO-finale voor de beste NUOVO Day for Change ondernemers te organiseren.

De beste ondernemers per klas werden uitgenodigd om naar het bedrijfsbureau van NUOVO te komen om daar voor een jury van Rabobankmedewerkers en directie vanuit de beide scholen een pitch te houden.

Vanuit het Anna hebben de ondernemers van ‘t Vogelhuisje (vogelhuis van afvalhout met extra's), Happy coasters (borrelplanken van afvalhout) en Planet in a Bottle (aarde-elementen in een fles) meegedaan.

De finale had als doel om alle aanwezige leerlingen in het zonnetje te zetten, immers zij waren allemaal winnaars. Het was voor de leerlingen spannend maar zij hebben fantastische resultaten laten zien.

Er waren drie prijzen, waarvan er twee naar ondernemers van het Anna zijn gegaan.
Nummer drie was voor onze groep "Happy coasters". Zij ontvingen felicitaties en een cadeaubon.
De winnaar was de groep 't Vogelhuisje. Ook zij ontvingen felicitaties en een cadeaubon.

Kortom een fantastische middag met prachtige resultaten voor alle leerlingen.

Ook interessant

Afgelopen dinsdag reisden we met drie basketbalteams af richting het Echnaton College in Almere voor de regionale finales in de categorie ‘’streetball’’. Alle teams gingen de strijd aan om een ticket te bemachtigen voor de landelijke finale in Papendal.

Lees verder

Dinsdag 19 maart vond het culturele evenement van het jaar plaats voor onze leerlingen van 3 mavo; de Cultuurdag in De Kom.

Lees verder

Op dinsdag 12 maart nam klas 1-2 jongens het op tegen vier andere teams in sporthal Het Veerhuis in Nieuwegein. Het team verdedigde heel goed en met creatieve acties maakte ze mooie doelpunten. Doordat ze alle vier de poulewedstrijden wonnen, speelden ze de finale tegen de nummer twee van de...

Lees verder

Vanaf het begin van dit kalenderjaar zijn leerlingen van de drie middelbare scholen van Nieuwegein elke dinsdagmiddag bij De Kom bezig geweest om hun eigen mode te ontwerpen en te maken. Dit gebeurde onder leiding van professionele ontwerpers Rosalie Boonstra en Stephanie Willems (Stephastique).

Lees verder