Day for Change

Toekomst denken bij het vak economie! Ondernemen zodat anderen kunnen studeren en ondernemen. Onze leerlingen uit havo3 en vwo3 hebben laten zien dat zij in een hele korte periode ontvangen kredieten kunnen vervijfvoudigen. Menig ondernemer zou hier jaloers op zijn.

De ontwikkelde diensten en producten hadden als hoofdvereiste duurzaamheid. De circulaire economie werd belicht.
Er zijn ideeën bedacht om papier te herbruiken, planten kwamen tot leven in oude blikjes, lege wijnflessen werden gevuld met aarde elementen, sloophout, kurk, kleding kreeg nieuw leven. Te veel om op te noemen.

Met een ontvangen microkrediet vanuit de Rabobank van €420,- wisten deze leerlingen met creatieve ideeën en inspanningen een omzet te realiseren van €2.115,60. Dit betekent dus een bijdrage aan het schoolproject in Rundu en de te vergeven microkredieten in Malawi van (€2115,60- €420) €1695,60

De omzet werd voornamelijk gerealiseerd tijdens de RedNoseDay op het Anna van Rijn College waar een hoek van de school als Day for Change corner was ingericht.

Een fantastische prestatie!!!

Tijdens de finale werd op 17 januari in de Anna van Rijn-zaal bekend gemaakt aan de leerlingen wat de totale opbrengst van het project Day for Change is geweest en werd per deelnemende klas een winnaar benoemd, te weten:

  • 3H1: Magnum pops, creatieve lekkernijen maken van basis koelkast inhoud
  • 3H2: ’t Vogelhuisje, sloophout verwerken tot vogelwoningen op maat
  • 3Ht: Happy coasters, gepersonaliseerde onderzetters en borrelplanken
  • 3A: Recycle balls, oude kerstballen decoreren nieuwe bomen
  • 3Agt: Planet in a botle. De elementen van de aarde in een fles. Hoe houden we dit in stand?

Over een aantal weken zal van deze ideeën door de docenten economie het beste idee en de beste uitwerking worden gekozen en deze zal deelnemen aan de landelijk Day for Change finale. U hoort nog van onze leerlingen.

Ook interessant