Day for Change - landelijke nominatie!!

Onze Day for Change ondernemers die recentelijk de NUOVO Day for Change finale hebben gewonnen zijn landelijk ook genomineerd.

Breng je stem uit!

De ondernemers van het bedrijf 't Vogelhuisje, Wout van Dalfsen, Bram Middendorp, Bas de Vos en Sebastiaan Bruinier uit Havo 3, hebben ook bij de landelijke Day for Change verkiezing de jury weten te overtuigen van hun ondernemersvaardigheden.

De afgelopen dagen was de moeilijke taak aan de landelijke jury om uit alle inschrijvingen de ondernemingen te kiezen die doorgaan naar de finale.

De jury werd dit jaar gevormd door Babette Anhalt, directeur van Stichting Day for Change en Jeroen Nijland, voormalig commissaris bij het Netherlands Foreign Investment Agency (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Uit alle inzendingen zijn de finalisten van dit jaar gekozen.

De jury heeft de plannen beoordeeld op drie criteria:

  • Duurzaamheid
  • Ondernemerschap (samenwerking, doorzettingsvermogen, initiatief en creativiteit)
  • Winst

De finalisten zijn (in willekeurige volgorde):

  1. De Blije Vogeltjesvan het Willem van Oranje College in Waalwijk
  2. Doblar Bagsvan het Dongemond College in Raamsdonkveer
  3. CD Living Birds van het Elde College in Sint Michielsgestel
  4. ’t Vogelhuisjevan het Anna van Rijncollege in Nieuwegein

Finale! Wat nu?

Alle finalisten ontvangen een bewijs van deelname, een certificaat, maar het gaat er natuurlijk om wie zich straks Day for Changemaker van het Jaar 2023 mag noemen en de mooie geldprijs (€50,- per deelnemende leerling in het bedrijf) in ontvangst kan nemen.

De jonge ondernemers maken nu een promotiefilmpje van hun onderneming en het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen via de website www.dayforchange.nl gaan stemmen voor deze ondernemers.

Bij hoge uitzondering zijn er dit jaar 4 finalisten, in plaats van de gebruikelijke 3. Dit komt omdat 2 bedrijfjes een gelijk aantal punten hebben gekregen van de jury en gelijksoortig producten hebben verkocht. Opmerkelijk is ook dat vogels een belangrijke rol spelen dit schooljaar. Het antwoord op de vraag wie dit jaar de winnaar wordt, ligt dus meer dan ooit, in de handen van het publiek!

Via social media wordt iedereen opgeroepen om hun stem uit te brengen. Het bedrijf met de meeste stemmen wint de titel en de geldprijs. De stembus sluit donderdag 29 juni om middernacht. Vrijdag 30 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Vanaf 24 juni tot en met 29 juni is het dus de bedoeling dat u gaat stemmen en via door u gebruikte socials zo veel mogelijk mensen uit uw netwerk laat meestemmen.

Wij wensen de ondernemers van 't Vogelhuisje veel succes!

Ook interessant