MaS-markt

Dit schooljaar zullen leerlingen uit leerjaar 2 en 3 maatschappelijke stage (MaS) lopen. Op 3 november organiseren we in samenwerking met andere scholen weer een MaS-markt. De leerlingen kunnen langs de kramen lopen en informatie opvragen en bekijken of er een leuke stage voor ze bij zit. De leerlingen kunnen eventueel gelijk een afspraak maken met de organisatie.

Van de organisaties die niet op de MaS-markt komen te staan, zijn er diverse vacatures te vinden die de leerlingen ook kunnen bekijken. Ook kunnen leerlingen advies vragen aan oud MaSsers of uitleg krijgen over de vacaturebank op www.metdemasuitdeklas.nl.

Ouders zijn, samen met hun kind, uitgenodigd op de MaS-markt 2022.

Wanneer? Donderdag 3 november 2022
Waar? Oosterlicht College Nieuwegein
Tijd? 18.00 – 20.00 uur

Wat is een maatschappelijke stage?

Een maatschappelijke stage is een vorm van leren binnen of buiten de school. Leerlingen maken via vrijwilligersactiviteiten kennis met en leveren een bijdrage aan allerlei aspecten en onderdelen van de samenleving.
De maatschappelijke stage heeft een aantal doelen. Ten eerste vergroot deze ervaring de maatschappelijke betrokkenheid, ten tweede beleven jongeren tijdens een stage hoe het is om vrijwilligerswerk te doen. Ten derde leert de leerling hoe het is om initiatieven te nemen, verantwoording te dragen en samen te werken. Ten slotte is de stage bedoeld om een leuke tijd te hebben. Een maatschappelijke stage verschilt van andere stages. Waar reguliere stages gericht zijn op de beroepsvorming van leerlingen, richt de maatschappelijke stage zich vooral op de betrokkenheid van scholieren bij de maatschappij.

Meer informatie over de Maatschappelijke Stage kunt u vinden op onder genoemde sites:

  • www.metdemasuitdeklas.nl de site om aan leuke stageplekken te komen, speciaal voor leerlingen uit deze regio (wachtwoord is welkom)

Belangrijk:
· Zoek en kies een stage die jou leuk lijkt
· Stage gevonden? Stuur dan een email naar de contactpersoon van de organisatie en geef aan dat je een maatschappelijke stage wilt doen.

Ook interessant

Onze uitwisseling in Tsjechië, een reis met al je vrienden en klasgenoten, is iets wat niemand zal vergeten. Je leert nieuwe mensen en een nieuwe cultuur kennen, maar je leert eigenlijk vooral je klasgenoten kennen.

Lees verder

Op vrijdag 7 juni hebben de teams die zich geplaatst hebben, de schoolfinales Olympic Moves gespeeld in Arnhem en omgeving. We hebben meegedaan in de volgende categorieën: jongens zaalvoetbal klas 1-2, meiden zaalvoetbal klas 3-4, floorbal jongens en meiden schoolteam, dansklas schoolteam, hockey schoolteam & basketbal klas 3-4. In totaal...

Lees verder

Een statiegeldautomaat op school! Een tijdje terug zijn we in gesprek gegaan met statiegeld Nederland. Zij draaien een pilot met statiegeldautomaten op scholen en wij wilden graag meedoen. TROMGEROFFEL, de automaat staat en de eerste blikjes zijn geperst.

Lees verder

Afgelopen dinsdag reisden we met drie basketbalteams af richting het Echnaton College in Almere voor de regionale finales in de categorie ‘’streetball’’. Alle teams gingen de strijd aan om een ticket te bemachtigen voor de landelijke finale in Papendal.

Lees verder

Dinsdag 19 maart vond het culturele evenement van het jaar plaats voor onze leerlingen van 3 mavo; de Cultuurdag in De Kom.

Lees verder

Op dinsdag 12 maart nam klas 1-2 jongens het op tegen vier andere teams in sporthal Het Veerhuis in Nieuwegein. Het team verdedigde heel goed en met creatieve acties maakte ze mooie doelpunten. Doordat ze alle vier de poulewedstrijden wonnen, speelden ze de finale tegen de nummer twee van de...

Lees verder