Nationale Sportweek 2022

Op maandag 19 september hebben alle 1e klassen van het Anna deelgenomen aan de sportdag in Merwestein. Tijdens deze sportdag hebben de leerlingen, naast het zwemmen, ook deelgenomen aan diverse clinics waaronder rolstoelbasketbal, bootcamp, bodypump, boksen etc. Deze dag werd georganiseerd door Gemeente Nieuwegein in samenwerking met NOC/NSF.

Op woensdag 21 september heeft een selecte groep uit de bovenbouw deelgenomen aan een sportactiviteit georganiseerd door Defensie. Tijdens deze dag zijn de leerlingen fysieke grenzen overgegaan en hebben leerlingen kennisgemaakt met het principe weerbaarheid. De leerlingen werden door Korps Mariniers en Commandoleden tot het uiterste gedreven en hebben samen de eindstreep weten te behalen. Schieten, hindernisbaan, aanvalstechnieken en bokstrainingen behoorden tot de onderdelen. Heel mooi om te zien dat alle leerlingen ook daadwerkelijk hun eigen grens wisten te verleggen en middels doorzettingsvermogen verder kwamen als dat zij vooraf hadden bedacht.

Ook interessant

Ieder kind heeft recht op onderwijs. In de Leerplichtwet staat dat kinderen verplicht zijn om naar school te gaan.

Lees verder

Op woensdag 31 mei en vrijdag 2 juni zijn onze leerlingen uit 4 vwo naar Eindhoven/Veldhoven gereisd om nader kennis te maken met de techniekwereld en een kijkje te nemen in de zogenaamde toekomst.

Lees verder

In december zijn leerlingen van 3 havo en 3 vwo middels het project Day for Change bezig geweest met de opzet van een minionderneming in groepjes.

Lees verder