NOC*NSF programma 'Sport en Defensie maken weerbaar'

Wij hadden deze week een landelijke primeur! Wij zijn de allereerste school in Nederland die met onze leerlingen zijn begonnen aan het NOC*NSF programma 'Sport en Defensie maken weerbaar'. Een programma waarbij de kracht van sport en de kennis en ervaring van militairen/veteranen wordt ingezet voor de mentale gezondheid/weerbaarheid van jongeren. 

Het eerste onderdeel van deze samenwerking tussen het Ministerie van Defensie en NOC*NSF is het lesprogramma 'wat zou jij beslissen' van het Nederlands Veteraneninstituut

Veteranen Ruud Krijnen en Wim van Esch namen drie mavo-klassen mee op missie. Voor welke keuzes kom je te staan tijdens een militaire missie, maar ook in het dagelijks leven? Hoe ga je daarmee om en hoe zorg je ervoor dat je weerbaar bent zodat je de juiste keuzes maakt. Welke waardes vind je belangrijk en hoe handel je daarna? Kies je alleen voor jezelf of voor de groep? Wat voor gevolgen hebben jouw keuzes eigenlijk op anderen? Allemaal belangrijke (levens)lessen die voorbijkwamen in klaslokaal 1.82!

Volgend schooljaar organiseert defensie op woensdag 20 september een thema/sportdag, wil je hieraan meedoen? En zit je volgend schooljaar in 4m,4h,4v,5h,5v of 6v? Geef je dan op bij meneer Van der Leest via Teams en bevestig je deelname. Plaatsen zijn beperkt beschikbaar.

Ook interessant