NOC*NSF programma 'Sport en Defensie maken weerbaar'

Wij hadden deze week een landelijke primeur! Wij zijn de allereerste school in Nederland die met onze leerlingen zijn begonnen aan het NOC*NSF programma 'Sport en Defensie maken weerbaar'. Een programma waarbij de kracht van sport en de kennis en ervaring van militairen/veteranen wordt ingezet voor de mentale gezondheid/weerbaarheid van jongeren. 

Het eerste onderdeel van deze samenwerking tussen het Ministerie van Defensie en NOC*NSF is het lesprogramma 'wat zou jij beslissen' van het Nederlands Veteraneninstituut

Veteranen Ruud Krijnen en Wim van Esch namen drie mavo-klassen mee op missie. Voor welke keuzes kom je te staan tijdens een militaire missie, maar ook in het dagelijks leven? Hoe ga je daarmee om en hoe zorg je ervoor dat je weerbaar bent zodat je de juiste keuzes maakt. Welke waardes vind je belangrijk en hoe handel je daarna? Kies je alleen voor jezelf of voor de groep? Wat voor gevolgen hebben jouw keuzes eigenlijk op anderen? Allemaal belangrijke (levens)lessen die voorbijkwamen in klaslokaal 1.82!

Volgend schooljaar organiseert defensie op woensdag 20 september een thema/sportdag, wil je hieraan meedoen? En zit je volgend schooljaar in 4m,4h,4v,5h,5v of 6v? Geef je dan op bij meneer Van der Leest via Teams en bevestig je deelname. Plaatsen zijn beperkt beschikbaar.

Ook interessant

Onze uitwisseling in Tsjechië, een reis met al je vrienden en klasgenoten, is iets wat niemand zal vergeten. Je leert nieuwe mensen en een nieuwe cultuur kennen, maar je leert eigenlijk vooral je klasgenoten kennen.

Lees verder

Op vrijdag 7 juni hebben de teams die zich geplaatst hebben, de schoolfinales Olympic Moves gespeeld in Arnhem en omgeving. We hebben meegedaan in de volgende categorieën: jongens zaalvoetbal klas 1-2, meiden zaalvoetbal klas 3-4, floorbal jongens en meiden schoolteam, dansklas schoolteam, hockey schoolteam & basketbal klas 3-4. In totaal...

Lees verder

Een statiegeldautomaat op school! Een tijdje terug zijn we in gesprek gegaan met statiegeld Nederland. Zij draaien een pilot met statiegeldautomaten op scholen en wij wilden graag meedoen. TROMGEROFFEL, de automaat staat en de eerste blikjes zijn geperst.

Lees verder

Afgelopen dinsdag reisden we met drie basketbalteams af richting het Echnaton College in Almere voor de regionale finales in de categorie ‘’streetball’’. Alle teams gingen de strijd aan om een ticket te bemachtigen voor de landelijke finale in Papendal.

Lees verder

Dinsdag 19 maart vond het culturele evenement van het jaar plaats voor onze leerlingen van 3 mavo; de Cultuurdag in De Kom.

Lees verder

Op dinsdag 12 maart nam klas 1-2 jongens het op tegen vier andere teams in sporthal Het Veerhuis in Nieuwegein. Het team verdedigde heel goed en met creatieve acties maakte ze mooie doelpunten. Doordat ze alle vier de poulewedstrijden wonnen, speelden ze de finale tegen de nummer twee van de...

Lees verder