Provinciaal Model European Parliament

Afgelopen dinsdag vond gelukkig weer een plenaire vergadering van het provinciaal MEP plaats in het provinciehuis Utrecht. Normaal zitten de Europarlementariërs van de toekomst daar drie dagen aaneengesloten, maar vanwege allerlei verschuivingen vond de voorbereiding dit jaar plaats op de verschillende betrokken scholen. 'Een kijkje in de keuken' van andere middelbare scholen is natuurlijk altijd leuk!

MEP staat voor model European Parliament en is een simulatie van hetEuropees Parlement. Leerlingen nemen de rol van een land op zich (in ons geval Spanje) en bespreken ingewikkelde Europese vraagstukken. Isabelle, Mara, Beau, Silas, Lavinia en Anne (allen uit 4v) waren onze 'Spanjaarden', onder bezielende leiding van Jade Konal (4h) Zij namen het op tegen Tsjechen, Hongaren, Fransen en andere lidstaten. Lisanne (4v) was onze journalist. Uiteindelijk ging Hongarije met de hoofdprijs aan de haal, maar Isabelle (4v) mag namens het Anna naar de nationale variant van het MEP. Voor foto's en meer informatie is er dit jaar een website gemaakt die zeker de moeite waard is om te bekijken: www.meputrecht.org.

Ook interessant

Voor alle leerlingen en docenten die op de Randijk én/of het Anna van Rijn College hebben gezeten, wordt er op vrijdag 14 oktober 2022 van 19:00 tot 22.00 uur een reünie georganiseerd.

Lees verder

Op maandag 19 september hebben alle 1e klassen van het Anna deelgenomen aan de sportdag in Merwestein. Tijdens deze sportdag hebben de leerlingen, naast het zwemmen, ook deelgenomen aan diverse clinics waaronder rolstoelbasketbal, bootcamp, bodypump, boksen etc. Deze dag werd georganiseerd door Gemeente Nieuwegein in samenwerking met NOC/NSF.

Lees verder

Het Anna heeft sinds dit schooljaar een pannaveldje. Bij panna is het de uitdaging door de benen van de tegenstander te spelen en een Panna te scoren. Er wordt al fanatiek gebruik van gemaakt door onze leerlingen!

Lees verder

Het Anna van Rijn College presenteert een nieuwe uitstraling. De school heeft een nieuw logo ingevoerd, waarmee de profilering als ‘wereldschool’ herkenbaarder is. Onder het motto ‘open jouw wereld’ presenteert Het Anna van Rijn College zich als een aantrekkelijke scholengemeenschap die midden in de samenleving staat.

Lees verder