Bezoek 4 vwo aan ASML en Evoluon

Op woensdag 31 mei en vrijdag 2 juni zijn onze leerlingen uit 4 vwo naar Eindhoven/Veldhoven gereisd om nader kennis te maken met de techniekwereld en een kijkje te nemen in de zogenaamde toekomst.

ASML is een Nederlands hightechbedrijf met wereldwijd meer dan 30.000 medewerkers. ASML is wereldwijd de grootste producent van machines die worden gebruikt bij het maken van "Halfgeleiders, chips" voor onder andere telefoons en notebooks.

Het bedrijf is gevestigd in Veldhoven en bij aankomst merkten leerlingen op dat een en ander op een compleet dorp leek met duizenden mensen.

De leerlingen zijn hartelijk ontvangen en kregen na te zijn voorzien van een officiële ASML-badge toegang tot het zeer afgesloten werkgebied. Er werd eerst informatie gegeven over het bedrijf en vervolgens zijn leerlingen in groepen aan de slag gegaan met het maken van een apparaat. Het geheel is afgesloten met een soort van wedstrijd waarbij de groepen een vijftal machines moesten maken met hulpkaarten.

Diverse leerlingen ontdekten daar toch enige passie voor techniek en de uitvoer van de opdrachten ging bij leerlingen vaak beter dan bij de begeleidende docenten.

Ook is op dezelfde dag een bezoek gebracht aan het Evoluon in Eindhoven. Er was hier een expositie genaamd "Retro future".

Met een knipoog naar het verleden, van cassettebandjes tot Tetrisspellen, hebben leerlingen technologische ontwikkelingen gezien en mogen ervaren wat het gevaar van overontwikkeling en productie kan zijn

Een nadenker voor alle aanwezigen!

Ook interessant

In de week van 14 t/m 19 augustus heeft Elena Prins (5havo), samen met 15 andere meiden, Team Kingdom of The Netherlands mogen vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap softbal onder 18 in Pingtan China.

Lees verder

Je vliegt uit. (Nog) niet letterlijk natuurlijk, gelukkig, maar toch. Na al die jaren basisschool is het straks tijd voor de volgende stap. Het voortgezet onderwijs. En bij die keuze gaan jij en je ouders niet over één nacht ijs.

Lees verder

Onze uitwisseling in Tsjechië, een reis met al je vrienden en klasgenoten, is iets wat niemand zal vergeten. Je leert nieuwe mensen en een nieuwe cultuur kennen, maar je leert eigenlijk vooral je klasgenoten kennen.

Lees verder

Op vrijdag 7 juni hebben de teams die zich geplaatst hebben, de schoolfinales Olympic Moves gespeeld in Arnhem en omgeving. We hebben meegedaan in de volgende categorieën: jongens zaalvoetbal klas 1-2, meiden zaalvoetbal klas 3-4, floorbal jongens en meiden schoolteam, dansklas schoolteam, hockey schoolteam & basketbal klas 3-4. In totaal...

Lees verder

Een statiegeldautomaat op school! Een tijdje terug zijn we in gesprek gegaan met statiegeld Nederland. Zij draaien een pilot met statiegeldautomaten op scholen en wij wilden graag meedoen. TROMGEROFFEL, de automaat staat en de eerste blikjes zijn geperst.

Lees verder

Afgelopen dinsdag reisden we met drie basketbalteams af richting het Echnaton College in Almere voor de regionale finales in de categorie ‘’streetball’’. Alle teams gingen de strijd aan om een ticket te bemachtigen voor de landelijke finale in Papendal.

Lees verder