Bezoek 4 vwo aan ASML en Evoluon

Op woensdag 31 mei en vrijdag 2 juni zijn onze leerlingen uit 4 vwo naar Eindhoven/Veldhoven gereisd om nader kennis te maken met de techniekwereld en een kijkje te nemen in de zogenaamde toekomst.

ASML is een Nederlands hightechbedrijf met wereldwijd meer dan 30.000 medewerkers. ASML is wereldwijd de grootste producent van machines die worden gebruikt bij het maken van "Halfgeleiders, chips" voor onder andere telefoons en notebooks.

Het bedrijf is gevestigd in Veldhoven en bij aankomst merkten leerlingen op dat een en ander op een compleet dorp leek met duizenden mensen.

De leerlingen zijn hartelijk ontvangen en kregen na te zijn voorzien van een officiële ASML-badge toegang tot het zeer afgesloten werkgebied. Er werd eerst informatie gegeven over het bedrijf en vervolgens zijn leerlingen in groepen aan de slag gegaan met het maken van een apparaat. Het geheel is afgesloten met een soort van wedstrijd waarbij de groepen een vijftal machines moesten maken met hulpkaarten.

Diverse leerlingen ontdekten daar toch enige passie voor techniek en de uitvoer van de opdrachten ging bij leerlingen vaak beter dan bij de begeleidende docenten.

Ook is op dezelfde dag een bezoek gebracht aan het Evoluon in Eindhoven. Er was hier een expositie genaamd "Retro future".

Met een knipoog naar het verleden, van cassettebandjes tot Tetrisspellen, hebben leerlingen technologische ontwikkelingen gezien en mogen ervaren wat het gevaar van overontwikkeling en productie kan zijn

Een nadenker voor alle aanwezigen!

Ook interessant