Olympic Moves schoolfinales!!

Op vrijdag 7 juni hebben de teams die zich geplaatst hebben, de schoolfinales Olympic Moves gespeeld in Arnhem en omgeving. We hebben meegedaan in de volgende categorieën: jongens zaalvoetbal klas 1-2, meiden zaalvoetbal klas 3-4, floorbal jongens en meiden schoolteam, dansklas schoolteam, hockey schoolteam & basketbal klas 3-4. In totaal zijn we met 60 leerlingen richting Arnhem gegaan. Supergoed hoeveel leerlingen en teams zich hebben gekwalificeerd voor de finales, dit is al een compliment waard! Het was een supergezellige en sportieve dag wat tot goede resultaten heeft geleid. We hebben 4 prijzen gewonnen!!

Team meiden zaalvoetbal is eerste geworden van Nederland, ze hebben alle vier de wedstrijden gewonnen en zijn dus meer dan terecht kampioen!
Team jongens zaalvoetbal speelde goed voetbal, maar helaas waren twee teams sterker. De jongens wisten de strijd om plek 3 en 4 te winnen en behaalden hierdoor de derde plaats.

Bij floorbal hebben we ook twee prijzen gewonnen. Team meiden schoolteam wist de eerste plaats te behalen; de meiden werden vorig jaar nog tweede, een knappe prestatie. De jongens behaalden een verdiende derde plek, door een keer te winnen en een keer gelijk te spelen.

Naast dat we een aantal prijzen hebben gewonnen, zijn er ook teams die het net niet hebben behaald. Het hockeyschoolteam speelde een leuk toernooi met speelsters van leerjaar 1 tot en met 5. Superknap hoe ze speelden, voor het Anna zit het in de toekomst wel goed met Olympic Moves met deze hockeysters.

De basketballers was het, op het zeer sterke deelnemersveld, helaas niet gelukt om door te dringen tot de finales. Ze speelden goed, alleen kwamen ze in twee wedstrijden net twee punten tekort. Wel top gespeeld en ook binnen het basketbal zit bij ons genoeg kwaliteit om op te bouwen in voor de komende jaren.

Voor het tweede jaar op rij heeft onze dansklas zich gekwalificeerd voor de finales. De dansers hebben het ontzettend goed gedaan. Het was voor de jury niet goed genoeg om in de prijzen te vallen, maar een dik compliment voor de dansers hoe ze zich hebben laten zien!

We hebben een superleuke dag gehad met collega’s, leerlingen en ouders. We gaan zeker door om ons ook volgend jaar weer te kwalificeren voor de schoolfinales! Let goed op wanneer volgend jaar de selectietrainingen van start gaan voor de verschillende sporten en misschien word jij dan wel geselecteerd voor dit gave evenement.

Bedankt aan alle deelnemers en collega’s die dit mogelijk hebben gemaakt! Daarnaast willen wij als sectie LO ook de ouders bedanken die hebben gereden tijdens de voorrondes en finales! Zonder de hulp van ouders hadden wij ook niet in de finale gestaan. Jullie betrokkenheid en hulp wordt erg gewaardeerd!

Met sportieve groet,
De docenten lichamelijke opvoeding

Ook interessant